навътре

Представянето на книгата „Навътре“ (издателство за поезия „Да“) ще бъде на 1 декември, понеделник, 19,30 часа в Театрална работилница „Сфумато“.

Редактор на книгата е Марин Бодаков.
Оформлението и фотографиите са на Яна Лозева.

В представянето ще участват – Силвия Чолева, Марин Бодаков, Иглика Василева, Радослав Чичев, Маргита Гошева, Петър Мелтев, Елена Димитрова, Лилия Гелева, Антонио Димитриевски, Дария Симеонова, Насо Русков, Алиса Атанасова, Христо Петков и Георги Георгиев (група Остава).

Входът е свободен.

Харесва ми книгата на Стефан Иванов: реална другост в делнично-празничен-всякакъв свят. В него – и въпреки него. Окуражаващо е, чисто е.

Екатерина Йосифова

Лирическият почерк на Стефан Иванов поразява като особено адекватен на кризите на съвременния човек, технологично разтворен в множество пресичащи се мрежи, без това разтваряне да предлага лек срещу ранимостта на едно „навътре”, което парадоксално се е оказало извадено навън, оголено, лишено от опора. В тези мрежи, интерфейс на вътрешно и външно, Стефан Иванов улавя както съкровено-интимното, така и социалното и политическото, като по този начин включва в орбитата на собствения си опит големите диалози на българската и световната поезия.

Миглена Николчина

Книгата може да се намери в „Български книжици“ в градинката на Кристал, в книжарница „Нисим“ на бул. Васил Левски 59 и в книжарница „Бук“ на ул. Цар Асен 36.

No Comments yet

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress with GimpStyle Theme design by Horacio Bella.
Entries and comments feeds. Valid XHTML and CSS.