навътре

Представянето на книгата „Навътре“ (издателство за поезия „Да“) ще бъде на 1 декември, понеделник, 19,30 часа в Театрална работилница „Сфумато“.

Редактор на книгата е Марин Бодаков.
Оформлението и фотографиите са на Яна Лозева.

В представянето ще участват – Силвия Чолева, Марин Бодаков, Иглика Василева, Радослав Чичев, Маргита Гошева, Петър Мелтев, Елена Димитрова, Лилия Гелева, Антонио Димитриевски, Дария Симеонова, Насо Русков, Алиса Атанасова, Христо Петков и Георги Георгиев (група Остава).

Входът е свободен.

Харесва ми книгата на Стефан Иванов: реална другост в делнично-празничен-всякакъв свят. В него – и въпреки него. Окуражаващо е, чисто е.

Екатерина Йосифова

Лирическият почерк на Стефан Иванов поразява като особено адекватен на кризите на съвременния човек, технологично разтворен в множество пресичащи се мрежи, без това разтваряне да предлага лек срещу ранимостта на едно „навътре”, което парадоксално се е оказало извадено навън, оголено, лишено от опора. В тези мрежи, интерфейс на вътрешно и външно, Стефан Иванов улавя както съкровено-интимното, така и социалното и политическото, като по този начин включва в орбитата на собствения си опит големите диалози на българската и световната поезия.

Миглена Николчина

Книгата може да се намери в „Български книжици“ в градинката на Кристал, в книжарница „Нисим“ на бул. Васил Левски 59 и в книжарница „Бук“ на ул. Цар Асен 36.

Powered by WordPress with GimpStyle Theme design by Horacio Bella.
Entries and comments feeds. Valid XHTML and CSS.