зачитане на дебюта

На 21 май, понеделник, на открито - до Софийска градска художествена галерия от 20:00 ч.

„Зачитане“ е поредица тематични литературни четения с музика и филми, която се случваше в кино „Влайкова“. Темите досега са били поезия, Париж, алкохол и читател. Сред досегашните участници, общо 23-ма, са Силвия Чолева, Тома Марков, Ваня Щерева, Калин Терзийски, Васил Георгиев, Красимира Джисова и Иван Ланджев.

Този път „Зачитане“-то е посветено на дебюта.

11-те участници са автори, които все още нямат първи книги с поезия и ще четат свои стихотворения, както и такива, които са им повлияли и са ги накарали да пишат. Авторите са Елена Димитрова, Светозар Георгиев-ghostdog, Надежда Московска, Албена Тодорова, Никола Петров, Белослава Димитрова, Калин Петров, Тея Дия, Мартин Колев, Андриана Спасова, Захари Захариев. Те са актриса, драматург, репортер, преводач, журналист, културолог, филолог, философ и много други неща, но тази вечер ще са поети. Стефан Иванов, 12-ят автор и участник, ще чете съвсем нови стихотворения, а и казва, че винаги се чувства като дебютант, защото литературата не трябва да се превръща в повторение и рутина, по-скоро е редно да бъде нова среща и повторно начало. Поезията трябва да бъде събитие.

Музиката, която ще звучи на запис ще е на „Нова Генерация“, „Ревю“, „Уикеда“ „Насекомикс“, „Ъпсурт“, „Контрол“, „Блуба Лу“, „Анимационерите“ и други.

Музиката, която ще звучи на живо ще е в изпълнение на „Псевдо Кседо“, група, състояща се от двама от членовете на „Ксетофон“.

Филмите, които ще бъдат излъчени ще са на Дейвид Линч, Херц Франк, Шантал Акерман, Клод Люлюш, Кшищоф Кешловски и други.

No Comments yet

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress with GimpStyle Theme design by Horacio Bella.
Entries and comments feeds. Valid XHTML and CSS.