премиера на бавно: изговорен свят с блуба лу в тр сфумато

нетърпелив съм
искам събота да дойде по-бързо

започва в 19 часа
входът е 10/6/3 лв

ето официална информация:

На 27 ноември (събота) от 19.00 часа в Театрална работилница Сфумато ще се състои премиерата на пърформанса „Бавно: Изговорен Свят“ (Slow: Spoken World), с участието на Стефан Иванов и група Блуба Лу.

Той ще даде началото на нова поредица от събития, в които литература, музика, видеоарт, публика и участници ще се обединят в неочаквано и интересно цяло. Премиерното представяне ще покаже една лична откривателска експедиция на артисти, които са тръгнали на път заедно и са достигнали до ново и общо за тях място.

Стефан Иванов и Блуба Лу ще смесят думи, музика и картини във впечатляващ интерактивен мултиарт пърформанс.

В „Бавно: Изговорен Свят“ Стефан Иванов ще изговаря и изчита, показва и изиграва поезията си, сам и с помощта на публиката.

Паралелно, от началото до края на пърформънса Блуба Лу ще създават в реално време минималистична черно-бяла визия чрез няколко камери в залата и ембиънт музика, предвидена специално за конкретната театрална среда и момент и идваща буквално от самата среда и момент (чрез помощта на семпли и звукови отрязъци, които ще идват от разпръснати в залата микрофони).

Литературата ще е слята с публиката, музиката и визията. Текстът не само ще зазвучава, но и ще се показва, ще придобие плът и лице. Ще се приближи до зрителите.
Няма да остане само на страниците на книга или само на сцената.
Литературните образи ще слязат край публиката.

И зрителите ще станат част от един поетичен свят, в който има врабче, Борисова градина, Бийтълс, край на седмицата, Достоевски, студ, наличия, липси, Снежина Петрова, дъжд, чадър, Борхес, семейство, опиянение, приятелство, Буковски, разочарование, подадена ръка и близост.

Образите ще бъдат изговорени бавно, без избързване, за да донесат усещане, че думите все още помагат в създаването на един общ, споделен и смислен свят.

Стефан Иванов е роден през 1986 в София. Завършил е Френската езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин” и философия в СУ „Св. Климент Охридски”, специализирал е в Сорбоната.
Издал е стихосбирките „4 секунди лилаво”, „Гинсбърг срещу Буковски в публиката” и „Списъци”. Участвал е в сборниците „Антология на живите”, „Секс off” и „Имена на любовта”. Бил е част от писателската група „Бърза литература”.
Публикувал е поезия, проза, пътеписи, интервюта, есета и литературна критика в повече от двадесет вестника и списания („Егоист”, „Maxim”, „Списанието на Мтел”, „Една седмица в София”, „Капитал Лайт”, „Алтера”, „Жената днес”, „Мениджър”, „Интро”, Hustler, вестниците „24 часа”, „Литературен вестник”, „Монитор”, „Сега” и „Култура”). В списъка на списание „Егоист” за стоте най-успешни хода на списанието и виновниците за тях е на 16 място.
Негова поезия е превеждана на английски, гръцки, хърватски и сръбски. Превеждал е Алън Гинсбърг и Сергий Жадан.
Печелил е награда за sms поезия. Номиниран е за националната награда за поезия „Иван Николов”. Два пъти е бил подгласник, според гласуването на публиката, във фестивала „София Поетики” (2008, 2010).
Още за и от него - на личния му сайт – www.siv.sofiascape.com

Блуба Лу (Димитър Паскалев и Константин Кацарски) са една от най-иновативните български формации на 21 век. Благодарение на реализираните до този момент албуми: Bluba Lu In Wonderland (2001), MOOGaMOOD (2002), Re:Verb (2004), World Melancholy (2007), Groove Euroope (2008) и Quadrotopia (2010), те не просто се нареждат в авангарда на българската музикална сцена като пионери, опитващи се да експлоатират в сценичните си изяви нетрадиционни подходи при поднасянето на музиката си, но и са сред основните “виновници” за съществуването на уникална съвременна българска музика.
В началото на 2010-а Димитър и Константин записаха албум с Еди Стивънс от Молоко, който тепърва предстои да бъде издаден, а по-късно, с впечатляваща промоция, бе представен последният им двоен албум Quadrotopia – концептуално бижу, чиято втора част Quadrotopia Remixed е българското предложение за Грами в категорията за най-добър електронен проект.
С подхода и професионализма си при реализацията на всеки проект, Bluba Lu отдавна са доказали мястото си сред най-уважаваните групи от българската публика. Тръгвайки от “ъндърграунд” сцената, минавайки през създаването на първия български, независим лейбъл – “Жълта музика” и до днес, Блуба Лу предлагат все така качествен звук, смесващ трип хоп, ню-джаз, ритъм’енд’блус, спейс-рок и доближващ ги до изпълнители от компаннии като WARP, 4AD, Ninja Tune и Sonar Kollektiv.

No Comments yet

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress with GimpStyle Theme design by Horacio Bella.
Entries and comments feeds. Valid XHTML and CSS.