Интернет и SMS-поезията са изкушението на младите - Любомир Левчев - 24 часа - 1 март 2004 , 37 стр.

http://www.pressboard.info/Preview.aspx?prj=43482

Рубриката “Дъга” ще открие поетът Стефан Иванов. Зная колко е опасна тази квалификация и все пак повтарям съвсем уверено “поет”.

не става дума за обещание, за надежда… а за участ

Не съм срещал “на живо” толкова рано оформил се творчески характер. Това е привилегия на изключителните таланти, както ги описват пристрастните им биографи. У нас се смята за непедагогично и дори неприлично да се хвали началото. Но аз не съм нито педагог, нито мисля, че поезията е нещо благоприлично. В поезията Стефан Иванов не е школяр, макар че е все още ученик от софийската френска гимназия “Алфонс дьо Ламартин и учителката му декламира наизуст “Езерото”. Дано тези подробности не го засегнат. Помня, че когато публикувах за първи път стихотворение и видях, че под името ми са написали “ученик от IX клас”, бях ужасно разочараван, чувствах се унизен. Разчитам, че днешните млади поети са по-големи непукисти. Четат Джек Керуак, Чарлс Буковски и Алън Гинзбърг в оригинал и посвещават поеми на Тома Марков. А Стефан дори е текстописецът и един от вокалите на група “Homesick”.

Външният вид на поета Стефан Иванов като че ли се е погрижил да защити моите твърдения. Той е слаб, “изпит и блед” и с много дълга коса, т. е. точно такъв, каквато е най-широката представа за истинския поет. За щастие, неговият истински образ са неговите стихове. Той е минал под небесната врата и връщане няма.

No Comments yet

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress with GimpStyle Theme design by Horacio Bella.
Entries and comments feeds. Valid XHTML and CSS.