благодаря ти че си го написал

http://pinchoftaste.blogspot.com/2010/06/blog-post_23.html

Кайо - приятелю,
нищо не знам … няма и да разбера… но съм убедена, че живеем в една и съща вселена!
… преди да прочета романа ти, ти споделих, че съм си мислела, че аз трябва да го напиша, а ти си ме изпреварил… Минаваха ми тези мисли, не защото съм… или съм била зависима от алкохола, а защото 18 години живея с алкохолик, който от пет години не е близвал и капка.

Странно, след като вече прочетох: “Алкохол”… и не спрях да плача и да се смея… искам да ти кажа, че ти благодаря, че ти си го написал… , а не аз…
Защото, в твоя роман, не се говори за алкохола, а в моя щеше… в твоя роман, открих себе си, на място, за което изобщо не подозирах, че знаеш, а още по-малко, че познаваш лично… в моя… щях да се поставя на място, на което не искам да стъпвам.
Твоят роман направи така, че да открия, че не съм сама в тази шибана вселена, а моят, щеше да ми докаже, че е тъкмо обратното.
И най-странното е, че твоят роман, е много по-автобиографичен за мен, отколкото моят щеше да е… по един съвсем неподозиран и от двама ни начин…

Кайо.
Много… много ти БЛАГОДАРЯ, че те има, приятелю!

Този твой роман, ме накара да се чувствам така, както не се бях усещала откакто се сблъсках с настолни мои книги :”Майсторът и Маргарита” на Булгаков ; “Голям Гальовник” и “Животът е пред теб” на Ромен Гари.

Рядко препоръчвам нещо за четене, не само защото много трудно нещо успява да ми задържи капризния вкус, а най-вече, защото считам избора на книга за много личен. Не обичам да ми се месят в личното пространство, за това гледам да не бъркам и в чуждите паници.

Но тази книга…
е дълбоко философско проницание - изповръщано прозрение… от ангел,
този роман е катарзис,
той е преработена отрова превърната в елексир
от който всеки може да отпие като лек.

No Comments yet

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress with GimpStyle Theme design by Horacio Bella.
Entries and comments feeds. Valid XHTML and CSS.