Особености на BG партито * в / мало / летния сезон * - статия публикувана в Егоист

*това е нередактираният текст на статията :) *

След голямото абитуриентско парад-иране / BG show off и фукня на годината /, но преди голямото нощно къпане и пиене на Созопол / избери си дестинация според желание и възможности /, се намира летният парти сезон. Няма да ти говоря за дипломатически коктейли или за купони на вилата на Пейчинов. За предпочитане са все още младите и /не/предсказуеми парти пийпъл.
Ако не си явен социопат, заклет зубър, абсолютен лузър, обикновен стрейт едж или прикован към леглото пациент в Карлуково / култова психиатрична клиника / значи лятото е любим сезон. Нали?

Говори се, че купоните по вили и апартаменти се завръщат, но всъщност те никога не са минавали в забвение. Така е и това лято.

За различните купони в тесния възрастов тийн-диапазон ще ти разказвам.

Най-малките, прото-тийнс, се събират все още през деня. Често единственият повод е нечий рожден ден. Често и родителите присъстват. Често децата си прекарват адски скучно. Изключение правят тези с преждевременно развитие, които винаги могат да злоупотребят с тялото на някое свое другарче. Големият Иванчо винаги може да счупи носа на нищо неподозиращия, но очилат и неадекватен Косьо. Ти какво си помисли…

Скуката на този ларвен стадий понякога води до сляп бунт, желание да се дистанцираш от родителска опека и до преждевременно излюпване на малкия тийн от пашкула му. Младата личност бърза да се самозаяви с нальокване като прасе или забиване с някого на първия купон.

И както всяко начало в развитието на животинските индивиди и този период е орален.
Устата е един от основните нструменти за изследване на света наоколо и случващото се с теб. Т.е. главно се пие, пуши и яде, но тогава са и първите целувки, по най-безобидните за тази цел места, разбира се. Романтиката е все още жива, леко лъхаща на бира, мумия.

Начинаещите тийнейджъри научават едно златно правило : you have to fight for your right tо party и в течение на времето разбират, че това се отнася за всичко.

Третата реколта от подрастващи / мои връстници / се намира в твърда тийн възраст.
И, мамка му, просто трябва да се забавляваш. Разсъжденията са излишни. Започват просто навързани историйки…

Едни от най-неприятните неща свързани с купони са отиването и връщането. За последен път / поне в София / имах такива проблеми през зимата. Случи се така, че
тогавашното ми гадже живееше в Люлин, не помня точно къде. И когато тя, в случая и рожденичка, ми правеше свирка, стоях опрян близо до хладилника, гледах парчетата пица, стърчащия нагоре нож и се замислих как ще се прибера, защото въпреки секса не ми се спи в стая с накацали на всевъзможни места хора. След като свърших, й казах, че не намираме единен език и си тръгнах. Изглежда егоистично, но трябваше да скъсам с нея. Най-често се случва на купони и по Коледните празници. Защо да правя изключение от правилото, когато и процентите са на моя страна.

Миналата седмица бях на купон в Банкя. Вече имаше кой да ни откара, вече имаше хора с книжки и първи коли - не в първа младост. Поне за връщането не се безпокоях.

Събраха се поне двайсетина души в двуетажна вила с доста голям двор.
С две липи отпред и една отзад.
Водката винаги е предпочитана и се пиеше и този път, не липсваха и разредители. Ракията също, тя говори за географския район, а и генетично ни е заложено да я употребяваме. /Аз пия само абсент. При това не от олекотения френски или от абсолютното българско менте./

Хората денсеха на типичен мейнстрийм. Не се опитвах да сменя музиката с моите дискове, трябва да има парти за всички.

Времето тече, тече река Амур… и вече започват усамотенията. Сексът по купони почти винаги е първи, покачва се адреналина, още повече ако е с непознат. Малолетните one night stand-ове не са рядко срещано явление. Прави се, защото бариерите падат, страхът не те сковава и придобиваш спокойния образ на развратен тийнейджър. Но не всички са такива. Все още за някои момичета съществува любов в цялата й палитра от клишета и заблуди, които защитават чест и достойнство чакайки своя рицар. И в това няма нищо лошо, по-странно е ако направиш първи аборт на десет. За момчетата е малко по про -
сто - колко от тях имат илюзии и могат да се похвалят с нещо, което да е любовният им идеал и да е между … лявата и дясната стена на черепната си кутия. Истината е някъде другаде.

Затова и на купони винаги има поне една Силвия / размести втора и трета буква и получаваш образа /, която не подбира много, само трябва да си около погледа й.
Винаги има и възбуждащи въртиопашки, които някой ден ще бъдат изнасилени.
Един път едно същество, доста по-едро от мен, ме обвини в изнасилване. Беше си отрязала главата и си подхвърляше само тялото. Мразя да се уреждам по този начин и я заведох в една стая, оставих я да спи и бях приятно изненадан от сутрешните й обвинения в кражба и изнасилване, бях заплашен даже с полиция. Оттогава съм си говорил два пъти с нея. Неблагодарно целулитно находище.

Не знам как става, но винаги когато се случва нещо интимно някъде и аз искам да вляза в същата стая – вратата е отключена. Така от рано разбрах за лесбийските отношения на две мои съученички.

В Банкя исках да отида до тоалетната. Отворих и моментално се разхилих. Живеещият във вилата ми беше известно, че е само латентен гей и нищо повече, но сега гледах как беше налапал нещо и го държеше наистина приятелски. Затворих с неспиращо хилене.
Напоследък би- и хомо-сексуалността е почти като модно течение. Завръщане на аристократичното римско и гръцко в секса или просто роул модъл подражание…

Все още се срещат и нормално копулиращи двойки. Доста хора се забиха в Банкя. Включително и една моя любима хипи гърл, но нито пиеща, нито друсаща. Намери си един впечатляващ сърбин. Тя все още преодолява някакви страхове. Пожелавам й само най-доброто, винаги и във всичко.

Като стана дума за друсане, трева винаги се намира, почти никога нещо друго, не че не се случва, но да не преувеличаваме.
Няколко човека излязоха в двора и запалиха въртейки.

Аз си седях на балкона и гледах как до минути ще завали. Тогава ме повика една леко татуирана около кръста мацка, което възбуди апетита ми. След някои точно определени в ритъма си действия и след като нещо беше изхвърлено в кофата ние даже поговорихме. Оказа се, че майка й ми е била учителка по литература в началното училище и даже сме съседи. Абсурдите никога не са достатъчно. Никога не бих ги пропуснал.

Заваля и леко напушените, но тежко миришещи се върнаха и разпръснаха из хола. Реших, че е моментът да пусна Рейдиохед. Бях анатемосан. Денсът продължи.

На партита всеки е cool на n-та степен, иска максимално вписване и добро впечатление. И какво от това, купонът се различава от академичната лекция. И ако по партита хората не го карат по допирателната, партита няма да има.
Не ме разбирайте погрешно, модерните тийнс не се лашкат с всеки, цирозата е нещо рядко и не са тревопасни. Но усещането за свобода замайва осезателно. Все пак не си еднакво млад на 64 и на 17. Питайте Дейвид Боуи / въпреки, че е само на 56 / .

Написах това, защото се срещат и абсолютни асоциални типове - другата полярност.
Имаше и такива на този купон, бяха почти случайно попаднали.
Те предпочитат тихите, пост-депресе партита. Не е тайна, че интровертните са по-креативни. Може би техните събирания са скрита оргия на която са допускани малцина.
Всичко е възможно в модерната конспиративна среда.

След като повечето хора изпопадат в сън или си драйфат спокойно в тоалетната, започват мъдрите часове на откровенията, които могат да ти откъснат челюста от смях. Всеки говори нещо лично, но фатално деформирано и разбираемо само за него, не липсват и свежи неща като момент на себеосъзнаване и отговорност към себе си и родителите – “ Аз вече няма да пия, след последния купон изпсувах майка ми и се издрайфах в стаята си “. Правят се вече планове за лятото и морето.
Напомняме си стари истории : “ Ти знаеш ли как Ани с един матрак се пързаляше по стълбите от петия етаж? “
Честно да си кажа, стремя се да забравя какво съм говорил или са ми казали.

Последните оцелели дояждат, доизпиват и се просват някъде. Всички сме адски близки и много се уважаваме. Сърцата ни туптят в едно и тн.
Аз се настаних сам в една от спалните.

На сутринта следва мъжкият разбор на нощта. Кой, с кого, колко пъти, какво е пил, как се е напушил… Същото правят и момичетата.
Някой се мие в банята или се чисти от повръщано.

Откараха ме и ме оставиха около Попа. Моментално срещам Ники, който ме пита :
“ Искаш ли да пробваш новата реколта? “
Не съм чак 24 hour party man и му отказах. Ще се видим скоро обаче.

Когато бях на кино през следобеда на същия ден, се сетих как преди две години през юли гледах някакви дипломни работи в НАТФИЗ и чух един от най-готините родителски отговори на детски въпрос от леко дебел баща. Ето го диалога от претопления, малък киносалон :
“ - Тате, кога ще ни пуснат?
- Когато ни свърши въздухът, когато измрем. ”
Тогава ще свърши и съмър партито за не-улегналата част от населението.
Летният нощен калейдоскоп ще бъде счупен с шут право в центъра чак през септември. Дотогава само ти си знаеш какви филми ще гледаш това лято. Лентата си е твоя.
Реалност е слаба, изтъркана дума, не потъвай в нея.
Замисляш ли се вече за море? Тръгвай по изгубената магистрала.
Аз ще си стоя вкъщи тази вечер.

Стефан Милчев-Перие

* до снимките напиши : “ от едно гаражно парти на Ани Б. и от един купон при Яна П. – питай на Попа кои са, познават ги “ *

No Comments yet

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress with GimpStyle Theme design by Horacio Bella.
Entries and comments feeds. Valid XHTML and CSS.